top of page
Maatregelen Coronavirus

Update 19/11 10u30

Beste competitie leden,

 

Vanuit gymfed hebben wij als club een voorlopige update gekregen omtrent het wedstrijdseizoen 2020-2021.

 

Het document met de meeste recente informatie vinden jullie terug in de bijlage.

 

Wij willen nog wel even enkele zaken verduidelijken: - De (voorlopige) kalender volgt midden december en zal vanaf dan beschikbaar zijn op onze website

www.hipeskip.com

  • De wedstrijden (zowel individueel als team) zullen telkens in volgende volgorde worden afgelegd: A-Niveau > B-Niveau > C-Niveau > Mini's

  • De medische protocols voor het A-niveau moeten ten laatste 4 weken VOOR de wedstrijd upgeload worden via het Gymfed account van de springer zelf.

  • De Demowedstrijden worden afgelast in 2021, hoe de trainingen daar verder zullen verlopen wordt later meegedeeld door de coaches.

 

Indien er toch nog vragen zijn, aarzel dan niet om deze aan ons te stellen. Hou jullie mailbox en de website ook zeker in de gaten voor verdere updates.

Update 19/11 10u30

Trainingen voor springers tot en met 2009 gaan terug door.

 

Recreatieven: Woensdag 16u-17u Zaterdag 9u-10u

 

Competitie: Woensdag 16u-18u & Zaterdag 9u-11u

Beloften B (voor springers vanaf 2008): zaterdag online training van 10u tot 11u30

 

Voor andere groepen en leeftijden blijven online trainingen doorgaan op afgesproken uren met de coaches!

Update 3/10 12u00

We are gym, we are safe!

 

Het Gymfed-team stelt, samen met haar organiserende clubs, alles in het werk om de wedstrijden/toernooien CORONA-PROOF te laten verlopen.

 

Om onze organisaties op een veilige manier te kunnen - mogen - blijven organiseren in dit nieuwe seizoen informeren we jou over de specifieke protocollen die werden opgesteld.

 

Deze protocollen zijn er enkel en alleen om wedstrijden en toernooien mogelijk te maken voor onze SPORTERS, we vragen dan ook aan iedereen om deze te respecteren.

https://www.gymfed.be/wedstrijden

Update 14/05 20u07

Beste springers & ouders,

 

Zoals jullie weten werd gisteren op de nationale veiligheidsraad aangekondigd dat er vanaf komende maandag 18 mei terug in groepen van maximaal 20 personen buiten kan gesport worden. Er rees bij ons dan ook meteen de vraag of wij hier gebruik van kunnen maken als club. 

Wij kunnen op deze moment echter nog geen details geven over hoe alles er aan toe zal kunnen gaan. Dit omdat de overheid nog geen duidelijke richtlijnen heeft gegeven over de maatregelen waaraan wij moeten voldoen om trainingen in clubverband te laten doorgaan. Ook de plaats waar we mogen en kunnen springen is nog niet zeker, wij gaan hier de mogelijkheden navragen bij de stad en dit nadien bespreken met het bestuur en de lesgevers. 

Ook een planning kunnen we jullie nog niet geven, omdat een groot aantal van onze lesgevers binnen enkele weken starten met hun examens na een lang semester met online lectures. Wij gaan met hen alles overleggen zodra we alle informatie hebben ontvangen van de verschillende instanties en hopen dan alles met jullie te communiceren.

Wij hopen jullie zo snel mogelijk meer informatie te bezorgen over hoe alles verder zal verlopen, maar wij zitten zeker niet stil in ons kot en bekijken alle mogelijkheden.

 

Houdt het gezond en hopelijk tot heel snel

Hipe Skip Crew

Update 20/03 16u00

Beste leden,

Wij brengen jullie graag verder op de hoogte wat betreft ons Ropeskipping seizoen:

- Alle wedstrijden voor het komende seizoen zijn afgelast! 

- Ook onze spaghettiavond gaat niet door, maar uitstel is geen afstel! Er volgt later een nieuwe datum. 

- Aan de Olympische parade gaan we jammer genoeg ook niet deelnemen. 

- Wanneer de training terug kunnen hervat worden, valt nog af te wachten. Maar intussen kan je deelnemen aan de Hipe Skip CHALLENGE! 

Hou jullie allemaal gezond en tot snel! 

Groetjes 
Hipe Skip Crew!

Update 17/03 18u00

Update 13/03 14u25

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de Franstalige gymnastiekfederatie, samen de Koninklijke Belgische turnbond, hebben vandaag, dinsdag 17 maart, beslist om alle gymnastiek-, dans-, demo- en rope skipping competities op alle niveaus tot en met 1 juni 2020 te annuleren. Deze uitzonderlijke maatregel werd genomen op basis van de huidige stand van zaken betreffende het Coronavirus Covid-19. De Koninklijke Belgische Turnbond stelt de gezondheid van haar sporters centraal, daarnaast is het haar maatschappelijke plicht om het algemeen belang en de volksgezondheid in het bijzonder voorop te stellen.

Na overleg met de leiding van Sport Vlaanderen is er beslist dat de sporters niet meer mogen trainen tot en met 3 april.

Update 12/03 15u56

Onze club schrapt alle trainingen vanaf vandaag tot en met 31 maart 2020.

De trainingen gaan NIET meer door!

Na een volgende evaluatie op het kabinet van minister Weyts op 26 maart, zal Gymfed opnieuw advies geven. Indien er een federaal rampenplan wordt afgekondigd waarbij er andere mogelijke strengere of bijkomende maatregelen worden opgelegd, dienen deze uiteraard onmiddellijk opgevolgd te worden.

Update 12/03 14u23

Vlaams Minister van Sport Ben Weyts heeft aangekondigd dat alle sportmanifestaties tot 31 maart worden afgeschaft in Vlaanderen. De Vlaamse sportwereld annuleert alle publieksevenementen, indoor en outdoor. Dat betekent dus geen Gymfed-organisaties tot 31 maart 2020.

Voor onze club betekend dit dat volgende wedstrijden niet meer plaats zullen vinden: 

- 14/03 BK teams meisjes BELOFTEN en +15

- 15/03 BK teams jongens & mixed BELOFTEN en +15

- 28/03 PK teams MINI'S

Onze trainingen gaan WEL nog steeds gewoon door.

Update 12/03 12u00

IJRU kondigde zonet aan dat het WK en IOT dat dit jaar plaatsvindt in Canada, Ottawa niet zal doorgaan.

De organisatie is wel van plan om het kampioenschap een andere datum te laten doorgaan  ergens in 2021.

Nieuwe data zullen in de toekomst nog vermeld worden.

Schermafbeelding 2020-03-12 om 14.57.52.

Update 11/03 18u00

Beste leden en ouders,

De overheid heeft sinds woensdag 11 maart 2020 verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Ook de Belgische kampioenschappen van komend weekend gaan niet door omwille van deze beslissing. 

 

Voor ons als club moeten (nog) geen maatregelen getroffen worden en gaan alle trainingen gewoon door op de geplande momenten. 

 

Wij raden het volgende aan:

- Indien je jezelf ziek voelt blijf je beter thuis
- Neem je eigen flesje water of drinkbus mee deel ze niet met elkaar.
- Was regelmatig je handen 

 

MVG
Hipe Skip Crew

Voor meer info surf naar de site van Gymfed

89792201_10220564987130191_8329501562015
bottom of page